Konya'ya Gitmişken

Konya İl LogosuKonya'da ne yenir, ne içilir, nerede kalınır, neresi gezilir? Konya'ya gitmişken görmemiz ve yememiz gerekenlere bir göz atalım dedik. Bunları yapmadan Konya'dan dönmeyin, yoksa Konya'ya hiç gittim demeyin.

Konya mutfağının temel öğeleri sebze, et ve undur. Konya’nın en meşhur yemeğinin etli ekmek olduğunu söyleyelim. Bunu aslında bir tür etli/kıymalı pide olduğunu da belirtmekte fayda var. Ancak kesinlikle bildiklerinizden farklı ve denenmesi gereken bir tat. Özellikle şehir merkezinde en güzel etli ekmekleri yiyebileceğiniz etli ekmek lokantalarından çok sayıda bulabilirsiniz.

Et yemekleri için Meram Bağları tarafını önerebiliriz. Yöre mutfağı ayrıca çorbalar ve börek çeşitleri bakımından da oldukça zengindir. Bamya çorbası yemeden Konya'ya özel bir şey yedi demeyin. Etli ekmeği belki kendi memleketinizde de yapan bulursunuz ama bamya çorbasını bulabileceğinizi pek sanmıyoruz. Tabii Mevlâna, Şems-i Tebrizi, Konevi Cami ve türbeleri ile Alaeddin tepesini görmeden, hikayelerini öğrenmeden Konya'yı gördüm demek de olmaz.

Konya'da Ne Yenir?

Konya Medeniyetler ŞehriYöresel Çorbalar: Mercimekli oğmaç, arap aşı, tayga, tandır, süt, tutmaç, erişte çorbası.

Yöresel Et Yemekleri: Çebiç, fırın kebabı, sac arası, etli ekmek, çullama, topalak köfte ve cella.

Sebze Yemekleri: Yumurtalı kabak, ekşili kabak, zülbiye, patlıcan bayıltan, lahana kapama, patlıcan böğürme, çöpleme.

Yöresel Börekler: Kıkırdaklı börek, tandır sac, su böreği, sedirler, tatar böreği, kıymalı ve peynirli Konya börekleri.

Aslında daha fazla yöresel yemek var. Konya'da sadece yemekler için birkaç gün kalmayı planlayabilirsiniz. Tabii özel yemekler için özel yerleri tercih etmelisiniz.

Konya'da Nereye Gidilir?

Alaeddin Tepesi, Aynı Külliye içinde bulunan Alaeddin Camii, Sultanlar Türbesi, Sultanlar Namazgahı, İkinci Kılıçaslan Köşkü, Karatay Medresesi, Mevlânâ Türbe ve Müzesi, Sırçalı Medrese, Kapu Camii, Şems-i Tebrizi Camii ve Türbesi, Konevi Camii ve Türbesi, İnce Minâre Medresesi, Ateşbaz Veli Tekkesi ve Türbesi, Zazaddin Hanı, Aziziye Cami, Onlarca velî ve hân türbesi, Selçuklu ve Hititler döneminden çokça ören yeri, mağara, anıtlar, hamamlar.

Yine de tavsiyemiz, gitmeden iyi bir araştırma yapmanız. Çünkü bu yazı yalnızca A.Halil AKAR'ın bilgilerine dayanarak hazırlandı :)

Joomla! Günü Konya İstanbul'a

Joomla! Günü Konya İstanbul'a

Joomla! Günü Konya 2012 etkinliği zorunlu sebeplerle İstanbul'a kaydırıldı. Sıradaki ilk Joomla! Günü, Konya yerine İstanbul'da gerçekleştirilecek. Organizasyonun yenilenmesi elbette biraz zaman alacak.

Yazının Devamı
Joomla! Günü Konya Bannerları

Joomla! Günü Konya Bannerları

Joomla! Günü Konya etkinliği tanıtımı için hazırlanan afiş ve banner resimlerine buradan ulaşabilirsiniz. Her resim dosyasının altında verilen html resim/link kodunu kopyalayarak sitenizde dilediğiniz yere yapıştırıp kullanabilir, etkinliğe destek verebilirsiniz.

Yazının Devamı
Konya'ya Gitmişken

Konya'ya Gitmişken

Konya'da ne yenir, ne içilir, nerede kalınır, neresi gezilir? Konya'ya gitmişken görmemiz ve yememiz gerekenlere bir göz atalım dedik. Bunları yapmadan Konya'dan dönmeyin, yoksa Konya'ya hiç gittim demeyin.  

Yazının Devamı

Joomla!® ismi Open Source Matters tarafından sınırlandırılmış bir lisans ile Birleşik Devletler ve diğer ülkelerde kullanılmaktadır. 
Joomla!® Derneği olan Joomla.org.tr'nin Joomla!® Projesi ya da Opensource Matters ile organik bağı bulunmamaktadır.